מדריך למיון וסינון תמונות
הצטברו לכם אלפי תמונות בנייד? לא יודעים איך להתחיל ומה לעשות?
המדריך הבא ינחה אתכם צעד אחרי צעד למיון וסינון ראשוני של התמונות.
אנחנו מצלמים היום המון, גם בטלפון וגם במצלמות 'רגילות', מקבלים המון תמונות מחברים ומשפחה, בקיצור, בקלות רבה ומבלי לשים לב מצטברים אצלנו אלפי ועשרות אלפים של תמונות!
וכן, כל הקלישאות כאן נכונות - 'מרוב עצים לא רואים את היער', 'למצוא מחט בערימת שחת' - כל- כך הרבה תמונות ובסוף לא עושים איתן כלום כי יש כל-כך הרבה, מה שמקשה על בחירת התמונות לאלבומים; כשצריך תמונה ספציפית לאירוע לא ניתן למצוא אותה; מקום פנוי בנייד כבר מזמן אין...
אז איך ממיינים? מאיפה מתחילים?
הערה מקדימה: שיטת המיון והסינון היא פרי ניסוני הרב במשך השנים, שיטת העבודה נוחה ונבחרה לאחר הרבה ניסויים ותהיות.
נכון יש את גוגל פוטוס ודומיו, ממיין אוטומטית לפי מקומות, פרצופים וכו' אבל יש לכך גם הרבה חסרונות לטעמי, בעיקר בשלב שבאים לבחור תמונות ולערוך אלבום בצורה נכונה. יחד עם זאת אם זו הדרך הנכונה לכם מה טוב - העיקר שתמיינו את התמונות ותסננו! תזכרו - כמות התמונות רק הולכת וגדלה! במהירות!
1. מעבירים את התמונות למחשב. הכי פשוט.
מחברים את המכשיר למחשב ומעתיקים את כל התמונות לתיקיה חדשה במחשב. אם לא מתכוונים להתחיל בתהליך המיון מיד ממליצה לציין בשם התיקייה את התאריך (20191231).
2. מפרידים בין תמונות לסרטונים.
פותחים את תיקיית התמונות ובמצב של view: details ממיינים לפי סוג הקבצים.
בוחרים את כל קבצי הסרטונים (סיומת MOV file) ומעבירים לתיקיה חדשה בשם 'סרטונים'.
בוחרים את כל קבצי התמונות (סיומות jpg, png) ומעבירים לתיקיה חדשה בשם 'תמונות'.
3. מיון קבצי התמונות (ובאותו אופן גם את הסרטונים). בתיקיית התמונות במצב view: datails ממיינים לפי תאריך.
פותחים תיקיות חדשות לכל חודש שיש בו קבצי תמונות. לדוגמא: תאריכי הקבצים הם מיולי 2019 עד דצמבר 2019. נפתח תיקיות תיקיות לכל חודש את שם התיקיה נרשום במספרים שנה וחודש: 201907, 201908... 201920.
מעבירים את כל התמונות לתיקיות שלהן לפי התאריכים. (את כל תקיות החודשים של שנה מסוימת נשים בתיקה של אותה שנה).
4. סינון ראשוני. בשלב ראשון מומלץ להכנס לכל תיקייה של חודש לפתוח בתוכה תיקיה של 'זבל'/'תמונות שלא צריך'... ולשם נעביר את כל התמונות שברור שאין לנו כל צורך בהן (לא לשכוח לעבור למצב של view: large icon כדי שנראה את התצוגה המקדימה של התמונות).
5. סינון שני. כבר אחרי הסינון הראשוני תראו איך ירדה כמות התמונות באופן משמעותי. אחרי שהוצאנו את כל התמונות, שברור כי אין צורך בהן ולאחר שכמות התמונות בכל תיקיה, קטנה באופן משמעותי (לעומת תיקייה אחת שבה כל התמונות ובד"כ מדובר באלפים) הרבה יותר קל לעבור על התמונות שנשארו. ממליצה להביט שוב בתמונות (אפשר להעביר תצוגה extra large icon או לפתוח את התמונות) ואת התמונות שנראות באיכות לא טובה/אין להן כל חשיבות/כפילויות וכו' אפשר גם אותן לזרוק.
6. לזרוק. שניה לפני שנזרוק לצמיתות, את התמונות שאין בהן צורך, ממליצה להסתכל בהן שוב ולוודא שלא העברנו משהו בטעות. ועכשיו..... לזרוק (-:
ועוד כמה טיפים:
אם באחד החודשים יש הרבה תמונות מאירוע מסוים - טיול, מסיבה... אפשר לפתוח לו תיקייה נפרדת. את שם התיקיה נרשום קודם את החודש והשנה במספרים ואז תיאור מילולי קצר (טיול ללונדון 122019). הקפדה על רשום המספרים בהתחלה מבטיחה שכל התיקיות ימוינו לפי סדר כרונולוגי.